Als gepassioneerd familiebedrijf sinds 1935 werken we nauw samen met familiebedrijven, zoals onze wijnboeren en natuurlijk ook met Linssen Yachts. Dit maakt de band met hen nog persoonlijker. Lees ons verhaal vanaf toen tot nu.

1935
Bakker Charel Vanwijck opent in 1935 voor zijn dochter Mia een winkel in voedingswaren te Maaseik. Mia en haar man Joseph Baeten bouwen de zaak verder uit met kaas, vleeswaren, wijn en likeuren. In 1970 stapt Jos Baeten (links op tweede foto) in de zaak en hij neemt in 1978 het bedrijf over. Vanaf 1980, met de groei van de wijnmarkt, legt Jos Baeten zich meer op de wijn toe.

1985
In 1985 begint Baeten Vinopolis met het aanbieden van wijn in vaten, met zelfgeplaatste tapinstallatie. De selectie van wijn gebeurt steeds zorgvuldig en in goed overleg met de wijnboeren. In 2007 zorgt de eigen afvullijn in Maaseik voor meer kwaliteit. In 2011 nemen zoon Raf en dochter Michèle Baeten het bedrijf over.

2014-2018
Michèle en Raf Baeten focussen zich vanaf nu alleen nog maar op wijn. In 2014 wordt de VINOSTORE geopend. In 2018 wordt ook een tweede webshop geopend: de Baeten Vinobox. Wijn van ons eigen tapsysteem, maar ook een steeds groter wordend assortiment flessen, opportuniteiten voor ‘after dinner’ en onze ‘huisbubbel’ Montelvini zorgen ervoor dat Baeten Vinopolis alles kan aanbieden voor zowel de horeca als de particuliere klant.

Het gezicht van de Vinostore & Webshop
Brecht Vanhoef, dé meest symphatieke medewerker van onze VINOSTORE, helpt u graag om een wijnkeuze te maken. In deze hippe winkel (en in de webshop) in Maaseik vindt u meer dan 250 wijnen. Elke dag staan er meer dan 20 wijnen open om te proeven. Bij elk gerecht helpt Brecht u dan ook de keuze te maken.
In de lente en herfst hebben we naar traditie onze degustaties met onze wijnboeren die onze wijnen komen voorstellen.


START JE WIJNAVONTUUR HIER
Online wijn kopen waar en wanneer je wil. In onze webshop kan je eenvoudig en razendsnel topwijnen zoeken, vergelijken, kiezen en bestellen.

Liever eerst wijn proeven? Dan ben je van harte welkom in onze wijnhandel te Maaseik. Hier staan steeds 20 flessen open, klaar om door jou ontdekt te worden.

Bezoek de website


Bedrijfsgegevens:

Baten Vinopolis
Weertersteenweg 181
B-3680 Maaseik
Kantoor: +32 (0) 89 56 75 15
Vinostore: +32 (0) 89 32 23 22

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.