XO is geboren in de Finse archipel, waar de omstandigheden zwaar zijn. Het is ontworpen om u de vrijheid te geven om de aanloop van de zee te beantwoorden wanneer anderen in de haven verblijven.

Sakari Mattila en Erkki Talvela hebben in 2008 XO boten opgericht. Em groep kwam in 2012 binnen met 100 procent eigendom in 2012.

Het beste ontwerp is altijd gericht op functionaliteit, en zelfs het beste van de boten is niets zonder kapitein. Het doel van een XO is om u te laten ontdekken. Elk detail is ontworpen met dit in gedachten. Het eindresultaat is meer dan de som van de onderdelen. Er is niets overbodigs.

Terwijl anderen gehoorzaam in de haven blijven wachten op betere omstandigheden, verslindt de XO golven waar witte dopjes het aluminium en zout water de ogen sproeien. De missie van XO Boats is het bouwen van sterke en betrouwbare boten die de rij- en gebruikerservaring onder zware omstandigheden maximaliseren.

De XO is geboren en getogen in de Finse archipel. Hier wordt alles gegeseld door de wind en gepolijst door de zee. De omstandigheden zijn zwaar. Schoonheid is grimmig, minimalistisch. Alles heeft een reden.

Dit is de oorsprong van XO's unieke ontwerp. De romp van de militaire aluminiumlegering is sterk en stevig. De lange waterlijn, de slanke vorm en de extra diepe V-romp zorgen voor de soepelst mogelijke rit in alle zeeën. Elk XO detail is ontworpen met u in gedachten. Met de XO kun je de roep van de zee beantwoorden en nieuwe horizonten verkennen wanneer anderen in de haven blijven.

Bezoek de website


Bedrijfsgegevens:

XO Boats Nederland
Ambachtsweg 59
1271 AL Huizen
Tel: +31 (0)35-533 733 8
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.