Meer dan 50 jaar geleden bouwde Dieter Hellwig zijn eerste boot. Onmiddellijk na de zweterige eerste reis op de Rijn monteerde hij het kleine schoepenbootje van stoffen beklede houten frames met een vooroorlogs sideboard model. Met de investering in deze motor koos Hellwig echter voor veel meer dan een comfortabelere aandrijving. Hij had zijn latere ambacht ontdekt: de botenbouw.

Van experiment tot kwaliteitsschip

In de jaren daarna experimenteerde Dieter Hellwig met motoren en verschillende materialen voor de scheepsbouw. Fascinerend voor de jonge botenbouwer was de snelheidsopstoot. In 1954 won hij zijn eerste race bij de eerste poging in Keulen bij de eerste poging het rood/witte lint. Talrijke overwinningen gevolgd door het einde van 1967, waaronder de titel van Europees Kampioen in 1958 en 1959, wereldrecords van meer dan 12 mijl en de vliegkilometer in 1959.
Naast de sportieve successen werd in 1957 begonnen met de productie van de Hellwig-boten, aanvankelijk in Düsseldorf en vanaf het midden van de jaren tachtig in Xanten.

Dieter Hellwig vernoemde zijn boten naar Griekse eilanden en veroverde zo een bijzonder gevoel: zon en wind, blauwe zee en witte havenstadjes - de belichaming van vakantie, vrijheid en plezier. Op de Hellwig boten moet de stress van het dagelijks leven vergeten worden en moet vrije tijd een ervaring worden.

Hellwig werd een van de pioniers van de GVK-scheepsbouw in Duitsland. Hij profiteerde van zijn sportieve ervaring in de ontwikkeling van scheepsrompen: Al vroeg presenteerde hij modellen met een trapgat, waarvan hij later de Diepte V ontwikkelde. Hellwig boten werden al snel een garantie in de industrie voor uitstekende loopeigenschappen en een hoogwaardige productie.

Solide vakmanschap als handelsmerk

Michael Hammermeister is sinds 1996 het nieuwe hoofd van de Hellwig-scheepswerf. De jonge ondernemer zet de traditie van hoogwaardig werk in combinatie met frisse, innovatieve ideeën voort. De vervulling van individuele klantwensen en een betrouwbare service staan centraal in zijn toekomstgerichte bedrijfsstrategie. In 1998 verhuisde hij naar de nieuwe productielocatie in Erkelenz. Hier worden de Hellwig boten met de hand gemaakt met behulp van de nieuwste technologieën. Jaar na jaar verlaten ongeveer 150 sportboten de scheepswerf. Onder leiding van Michael Hammermeister zijn er alleen al in de afgelopen 5 jaar acht nieuwe bootmodellen gemaakt en zullen er nog veel meer volgen.

Bezoek de website


Bedrijfsgegevens:

Hellwig Bootsmanufaktur GmbH
Sittarder Strasse 1
D-41812 Erkelenz
Tel. +49 2431 - 97 11 40
Fax +49 2431 - 97 11 42
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.